تاریخ : پنجشنبه 26 تير 1404
کد 1559

دکتر داود آقامحمدی و بخش درد و طب تسکینی بیمارستان امام رضا(ع) تبریز

مرکزامام رضا(ع) بعنوان مرکز درمانی پیشرو در شمال‌غرب کشوردر حوزه درد و طب تسکینی شناخته می‌شود.
 
دکتر آقامحمدی استاد بیهوشی هستند و در سال ۱۳۷۸ از دانشگاه علوم پزشکی تبریز فارغ‌التحصیل شده‌ اند. سپس تحصیلات خود را در کشور ترکیه ادامه داده و در دانشگاه کوچ در زمینه‌ی درمان مداخله‌ای درد تخصص یافته اند و پس از اتمام دوره‌های آموزشی، به وطنشان بازگشتند و به‌عنوان عضو هیئت علمی در گروه بیهوشی مشغول به کار شده اند. از سال ۱۳۸۵ تاکنون، به‌عنوان عضو هیئت علمی در زمینه درد و طب تسکینی فعالیت کردند.

بنا به گزارش روابط عمومی مرکز امام رضا(ع) دکتر آقامحمدی  واحد مدیریت درد و مراقبت تسکینی را در بزرگترین مرکز آموزشی درمانی شمالغرب کشور با حمایت مسئولین وقت تأسیس کردند؛ مرکزی که به‌عنوان مرکز درمانی پیشرو در شمال‌غرب کشور شناخته می‌شود. مدتی کوتاه پس از آن، برنامه‌ی فلوشیپ راه‌اندازی شد و موفق به اخذ تأییدیه از وزارت بهداشت گردید. این برنامه‌ ی فلوشیپ در واحدی کوچک با ۹ تخت بستری، ۴ اتاق و کارکنانی متخصص و متعهد به فراهم ساختن محیطی حمایتی و مثبت اجرا می‌شود. اتاق عمل این واحد در بخش اصلی بیمارستان قرار دارد که فرصت بسیار خوبی برای انجام مداخلات درمانی با هدف کنترل درد و بهبود کیفیت زندگی فراهم می‌کند.

این استاد دانشگاه اظهارداشت : از سال ۱۳۸۷، چندین برنامه‌ی آموزشی در این بیمارستان توسعه یافته است.
اولین برنامه برای پزشکان عمومی (GP) طراحی شده است که باید با مباحث مرتبط با درد و مراقبت تسکینی آشنا شوند، از جمله فیزیولوژی درد، روندهای تشخیص و ارجاع بیمار.
برنامه‌ی دوم برای رزیدنت‌های بیهوشی در نظر گرفته شده که به ‌مدت دو تا سه ماه در این بخش حضور می‌یابند و آموزش‌های عملی در زمینه‌ ی بلوک‌های عصبی تحت هدایت فلوروسکوپی و سونوگرافی دریافت می‌کنند.
برنامه‌ ی سوم، فلوشیپ است که به‌ صورت تمام‌ وقت و به‌ مدت ۱۸ ماه برگزار می‌شود و در آن فلوها با مداخلات دارویی، درمان‌های مکمل و رویکردهای بین‌رشته‌ ای آشنا می‌شوند.

دکتر آقامحمدی ضمن تقدیر از تلاش های دکتر سولماز فخاری، استاد بیهوشی و مراقبت تسکینی، به ‌دلیل همکاری مؤثرشان در راه‌اندازی این برنامه در بیمارستان اعلام کرد:علاوه بر این، دوره‌های کوتاه‌ مدتی برای دانشجویان بین‌المللی که امتحانات بورد تخصصی خود را در کشورشان گذرانده‌اند و مایل به ارتقای مهارت‌های خود در مرکز ما هستند نیز برگزار می‌شود. این دوره‌ها بین ۳ تا ۶ ماه طول می ‌کشد .
وی در پایان افزود: برنامه‌های جنبی برای فلوهای رشته‌های آنکولوژی، طب فیزیکی و توانبخشی، و دانشجویان کارشناسی ارشد پرستاری طراحی شده‌است که برای ارتقای مهارت‌های بین ‌رشته‌ ای به بخش ما مراجعه می‌کنند.