تاریخ : چهارشنبه 20 دي 1402
کد 1024

نقش ملاقات کنندگان بیماران در مراکز درمانی

ملاقات کنندگان بیماران در کنار کادر زحمت کش درمان، یا مقابل آن
 
معاون توسعه مدیریت و منابع مرکز آموزشی درمانی امام رضا (ع) تبریز گفت: بیمارستان ها معمولا شامل دو حوضه خدماتی مهم برای بیماران، یکی بخش اورژانس و دیگر بخش های بستری هستند که شناخت و رعایت قوانین بیمارستانی از سوی همراهان بیماران، برای ایجاد شرایط لازم جهت ارائه خدمات درمانی با کیفیت لازم وضروری است.

دکتر سجاد احمدی اظهار کرد: مادامی که بیمار در اورژانس حضور دارد، ملاقات ممنوع است و صرفا یک نفر همراه باید وضعیت وی را پیگیری کنند و با توجه به تعداد بالای مراجعین اورژانس، از همراهان عزیز انتظار می رود که جهت ایجاد شرایط لازم، از ورود به مجتمع های اورژانس خودداری کنند و تنها با هماهنگی پرسنل انتظامات اورژانس یک نفر در کنار بیمار حضور داشته باشد تا مشکل یا وقفه ای در امر رسیدگی به بیماران ایجاد نشود.

وی با بیان این که آمار مراجعه به بخش اورژانس بیمارستان امام رضای تبریز در طول سال بیشتر از دیگر بیمارستانهای استان است گفت: اگر هر بیمار چند نفر را به عنوان همراه داشته باشد، کادر درمان متحمل فشارها و استرس فراوانی خواهند شد و انجام  اقدامات درمانی  بموقع و با کیفیت بیماران مشکل تر خواهد شد.

دکتر احمدی افزود: امکان دارد در این میان مشکلاتی در تعامل کادر انتظامات و همراهان اضافه بیمار نیز صورت گیرد که بهترین راه جلوگیری از این مشکلات، تجمع نکردن همراهان بیمار بر بالین بیماران و در محل ورودی اورژانس است.

وی در ادامه گفت: وضعیت بالینی برخی بیماران به گونه ای است که طبق نظر پزشک معالج، باید در بخش های مراقبت ویژه (I.C.U) و( S.C.U) بستری شوند و به دلیل نیاز بیماران به آرامش و جلوگیری از ورود آلودگی، تردد به این بخش ها بدون هماهنگی با پرستار کشیک، ممنوع است و به منظور تثبیت شرایط ایمنی و بهداشتی بخش، لازم است ملاقات به حداقل برسد.
معاون توسعه مدیریت و منابع مرکز امام رضا با توصیف اینکه در بعضی از بخش های ویژه این مرکز به منظور آگاهی دادن به اعضای خانواده، یکی از بستگان درجه یک بیمار، به عنوان رابط بین خانواده و کادر درمان انتخاب شده و با راهنمایی پرستار بخش، کارت تردد به بخش ویژه را دریافت می کند تا روزانه و صرفا در یک ساعت مشخص، به بخش مراجعه کرده و از وضعیت و روند درمان بیمار مطلع می شود گفت: از این رابطان بیمار انتظار می رود بستگان خود را از شرایط و قوانین ویژه بخش مراقبت های ویژه آگاه کنند. تا از مراجعه حضور به مرکز کاسته شود.

وی در مورد ملاقات بیماران در بخش های دیگر گفت: همراهان بیماران در ساعات ملاقات تعیین شده ( روز های شنبه ، دوشنبه، چهارشنبه و جمعه از ساعت  3 الی 4 ) می توانند بیماران خود را که در بخش های بستری غیر ویژه هستند، عیادت کنند که از آداب عیادت کردن، کوتاه بودن زمان عیادت و زود برخاستن از کنار بیمار است.

وی گفت: بستگان درجه یک و همگن با بیمار در صورت تمایل می توانند به عنوان همراه در کنار بیمارشان در بخش های غیر ویژه باشند که لازم است قبل از حضور در بخش، با درخواست کتبی از پرستار بخش برای این امر اقدام کنند.

دکتر احمدی با اشاره به اینکه رعایت بهداشت فردی و بهداشت محیط و همچنین رعایت نظم در موقع ملاقات بسیار ضروری است و اصولا رعایت مقررات بیمارستان می تواند به ایمنی، آسایش و بهبود سریع تر بیماران و تضمین سلامت ملاقات کنندگان و همراهان بیمار کمک کند گفت: مراجعین و همراهان محترم حتما به توصیه های کادر درمانی و همکاران انتظامی مرکز توجه کرده و همکاری نمایند.

وی اضافه کرد:با توجه به فصل سرما و شیوع بالای بیماریهای تنفسی که شدیدا مسری می باشند و حضور انواع بیماران در این مرکز از مردم می خواهیم از حضور کودکان زیر 12 سال و سالمندان در محیط بیمارستان جدا خوداری کنند .

دکتر احمدی در خصوص موضوع مهم پارکینگ خودرو گفت: بیمارستان امام رضای تبریز علارغم داشنن فضای پارکینگ بزرگ مخصوص مراجعین، در روزهای ملاقات گاهی ترافیک شدید مانع حمل بیماران بدحال به مرکز می شود که بدون همکاری مردم این مشکل حل نخواهد شد و از مردم تقاضا داریم با حضور کم تعداد باعث روان تر شدن ترافیک خیابانهای منتهی به بیمارستان شوند تا انشاالله بیماری به دلیل تاخیر و تعلل در ترافیک آسیب نبیند.

در آخر نکته مهم دیگری که بسیار ضروری میدانم تا یاد آوری کنم این است که تیم مدیریتی مرکز، تمام اساتید و همه همکارانم در این مجموعه بزرگ جمع شده ایم تا بیماران شما را مداوا کنیم و حضور شما بعنوان ملاقات کننده نیز از نظر تقویت روحی در بهبود بیمارتان تاثیر گذار است. ما از ملاقات کنندگان انتظار داریم که در کنار کادر زحمت کش درمان بوده و به قوانین بیمارستان احترام بگذارند و در زمانهایی که ملاقات مقدور نیست اصرار نفرمایند .