تاریخ : دوشنبه 18 ارديبهشت 1402
کد 787

هجدهم اردیبهشت مصادف است با روز جهانی تالاسمی و بیماریهای خاص

دکتر داود آقا محمدی تاکید کرد :

مادام العمر بودن بیماری تالاسمی و هزینه سنگین درمان، حمایت اجتماعی از این بیماران را ضروری می نماید

 
به گزارش روابط عمومی بیمارستان امام رضای تبریز دکتر داود آقا محمدی بمناسبت روز جهانی تالاسمی و بیماریهای خاص گفت: تالاسمی یک بیماری ارثی است که بدلیل اختلال در ساختار هموگلوبین حادث می شود. برای جبران کمبود یا فقدان هموگلوبین، بیماران مبتلا به تالاسمی مکرراً خون تزریق می نمایند. در اثر تزریق خون های مداوم، آهن در بدن این بیماران تجمع نموده و موجب تخریب بافت ها می شود.

وی بیان کرد: مادام العمر بودن بیماری و هزینه سنگین درمان، لزوم حمایت اجتماعی از این بیماران را موجب شده است. به همین دلیل فدارسیون جهانی تالاسمی برای جلب افکار عمومی از سال 1994 میلادی روز هیجدهم اردیبهشت را به عنوان روز جهانی تالاسمی نامگذاری کرده است.

دکتر آقا محمدی از اهداف دیگر این نام گذاری اطلاع رسانی عمومی در خصوص پیشگیری از تولد نوزاد مبتلا به بیماری تالاسمی نام برد و افزود:  جلب حمایت اجتماعی، معطوف نمودن توجه بیشتر مسوولان، مردم، خیرین و سازمان های مردم نهاد در زمینه فراهم نمودن امکانات درمانی مناسب برای بیماران مبتلا و پیشگیری از عوارض بیماری در این بیماران ضروری است.

با توصیف اینکه بیماری‌های خاص و صعب‌العلاج بیماری‌هایی هستند که در جامعه عمومیت نداشته و برای درمان آنها شرایطی ویژه‌ای باید فراهم شودادامه داد: طبق تعریف وزارت بهداشت، چهار بیماری تالاسمی، هموفیلی، دیالیز وام اس در زمره بیماران خاص قرار می‌گیرند.

بنا به همین گزارش معاون درمان بیمارستان امام رضای تبریز ضمن دیدار از درمانگاه هموفیلی و تالاسمی مرکز در روز جهانی تالاسمی از زحمات بی بدیل تمام همکاران این درمانگاه تقدیر کرد و از نزدیک در جریان نحوه ارائه خدمات، پیشنهادها و چالش های موجود درمانگاه قرار گرفت.