تاریخ : پنجشنبه 12 خرداد 1401
کد 517

دغدغه روزانه ی بهبود کیفیت ارائه خدمات آموزشی،درمانی و تحقیقاتی در بزرگترین بیمارستان جنرال شمال غرب کشور

بهره برداری بهتر، از سیستم های ( HIS) و (PACS) در بیمارستان امام رضا(ع)
 
مسئول واحد فناوری اطلاعات گفت: مدیریت بر پایه اطلاعات صحیح، دقیق، و به موقع و برخورداری از یک نظام مدیریت اطلاعاتی دقیق اهمیتی خاص دارد که پس از دسته ­بندی و استنتاج به شکل مناسب علمی  و در حداقل  زمان مناسب در اختیار پزشکان و تیم درمان قرار گیرد.

مهندس درخشی افزود: ازعملکردهای عمده سیستم اطلاعات بیمارستانی ( HIS) میتوان مدیریت بهتر بیمار، پاراکلینیک، داروخانه، مدارک پزشکی، تجهیزات پزشکی بیمارستان را نام برد.و همچنین (PACS) که یک سیستم بایگانی تصاویرپزشکی و ارتباطات است. و روش بسیار کارآمد‌ تری برای انتقال، بازیابی و مدیریت تصاویر پزشکی ارائه می‌دهند.

مهندس درخشی با توصیف اینکه: بهبود کیفیت ارائه خدمات آموزشی،درمانی و تحقیقاتی در بزرگترین بیمارستان جنرال شمال غرب کشور دغدغه روزانه ی رئیس بیمارستان،تیم مدیریتی و اساتید می باشد. گفت: توجه به استفاده از این نرم افزار ها در بالین بیمار همان اتفاق خوبی است که در بیمارستان امام رضا(ع) تبریز افتاده است.

مسئول واحد فناوری اطلاعات گفت: همکاری و همفکری دکتر فرهودی رئیس مرکز تحقیقات علوم اعصاب  دانشگاه و رئیس بخش استروک (ICU  اعصاب ) بیمارستان امام رضا(ع) موجب شد طرح و ایده استفاده از این نرم افزار ها بر بالین بیمار پس از فعالیتهای زیاد در واحد فناوری اطلاعات مرکز به نتیجه برسد و برای اولین بار در بخش استروک مرکز زیر نظر این استاد دانشگاه به بهره برداری برسد.

وی در ادامه گفت: همانطور که حمایتهای دکترمحمد زاده رئیس بیمارستان امام رضا از طرح ها و ایده های نو وخلاقانه برای ارائه خدمات بهینه آموزشی درمانی و تحقیقاتی در مرکز زبان زد است .در این مورد هم با پشتیبانی وحمایت و راهنمایی های لازم بسیار راه گشا بود.

گفتنی است : دکتر محمدزاده با حضور در بخش استروک و راه اندازی سیستم ضمن قدردانی وتشکر از اساتید و همکارانی که وقت گذاشته بودند با رهنمودهای لازم دستور داد: با تدارک زیرساخت های لازم این سیستم در تمامی بخشهای بیمارستان راه اندازی شود.

لازم به توضیح اینکه از مزایای استفاده ازاین سیستم در بالین بیمار میتوان اشاره کرد به:  سازماندهی بهتر داده‌های مربوط به بیمار، امکان بررسی سوابق پزشکی بیمار در کوتاه ترین زمان و استفاده از نمودارها ودیگر سنجه های علمی مختلف و دریافت های دقیق از سیر بیماری که منجر به تجویزهای دقیقتر خواهد شد - نیاز کمتری به گرفتن تصاویر مجدد، که بیماران کمتر در معرض تابش پرتوهای خطرناک قرار می‌گیرند - تصاویر پزشکی با کیفیت بالای بیماران که می‌توانند به تشخیص دقیق‌تری کمک کند - زمان معاینه کوتاه‌تر است، زیرا بیماران نیازی به بررسی مجدد ندارند – امکان بایگانی تصاویر بیمارکه تاریخچه‌ای از بیماری‌ها و وضعیت وی را بیان می کند .

همپنین امکان ارتقای سیستم در آینده نزدیک برای اطلاع رسانی وضعیت بیمار به همراه و خانواده بیمارکه نهایتا منجر به  بهبود تعامل و روابط اساتید و کارکنان و بیماران شده و روحیه بیمارستان مثبت‌تر می شود.