مرکز پذیره نویسی بیمارستان امام رضا(ع) تبریز تا 1401 از تعداد از اهدا کنندگان سلولهای بنیادی تا کنون از 1716 نفر داوطلب ثبت نام کرده است .
خانم دکتر شاه محمدی گفت: پیوند سلول های بنیادی خون ساز در حال حاضر بهترین روش درمانی برای درمان بیش از 66 بیماری از جمله سرطان های خون، بیماری های ژنتيكى خونی مانند تالاسمی ماژور، بیماری های متابولیت و بیماری های نقص ایمنی است.
وی با بیان اینکه :موفقیت این پیوند در برخی از بیماری ها مانند تالاسمی، با پیوند سلول های بنیادی خون ساز تا 95 درصد بوده است. گفت: در بیش از 77 درصد از پیوندهای انجام شده در کشور، بیماری های مورد نظر از بین می روند که از بهترین آمارهای دنیاست.
رئیس پذیره نویسی سلول های بنیادی تبریز گفت: تنها ٣٠ درصد از بیمارانی که نیازمند دریافت سلول های بنیادی خون ساز به عنوان آخرین چاره درمانی هستند، شانس پیدا کردن اهدا کننده مناسب، در بین خویشاوندان (خواهر و برادران و سایر اعضاء خانواده مثل دایی ها، عمه ها، عموها، خاله ها و فرزندان آنها) دارند، اين در حالى است كه شانس پیدا شدن دهنده مناسب از افراد غير خويشاوند در حدود يك نفر در ده هزار نفر است .
وی افزود: به همین دليل با افزايش تعداد داوطلبان شانس بيماران در يافتن دهنده مناسب افزايش مى يابد.
شاه محمدی خاطر نشان کرد: احتمال يافتن دهنده مناسب در بین افراد یک قوم یا یک نژاد بیشتر است پس نیاز است در هر کشور در شهرهاى بزرگ مراکزی وجود داشته باشد تا بیماران نیازمندی که در فامیل خود اهدا کننده مناسب پیدا نکرده اند، به این مراکز مراجعه نمایند.
رئیس پذیره نویسی سلول های بنیادی بیمارستان امام رضا(ع) تبریزگفت: در مراكز پذيره نويسى از اهدا کنندگان سلول های بنیادی، آزمایش هایی به نام HLA بر روی نمونه خونی انجام و نتیجه آن به صورت محرمانه جهت جستجو در این بانک ثبت می شود. همین آزمایش برای بیماران هم انجام شده و در هنگام مراجعه بیماران به این مراکز، نتایج HLA بیمار با اطلاعات اهدا کنندگان تطبیق داده می شود و در صورت سازگار بودن نمونه بيمار و داوطلب، جهت ادامه بررسيها و آماده كردن جهت اهداى سلول بنيادى مرکز با داوطلب مذكور تماس گرفته مى شود.
وی با اشاره به اینکه :عضویت اهدا کنندگان رایگان می باشد و جهت انجام خدماتی که در مرکز (هنگام عضویت و یا آزمایش های تاییدی) به اهدا کنندگان ارائه می شود، هزینه ای دریافت نمی گردد افزود: تمام افراد سالم و فاقد سابقه بیماری خاص از 18 تا ٤٥ سالگی می توانند داوطلب اهدای سلول بنیادی باشند.
با اهداى سلولهاى بنيادى در عين زنده بودن نجاتبخش زندگى همنوعان خود خواهيم بود.
گفتنی است: مرکز پذیره نویسی بیمارستان اما رضا(ع) از اهدا کنندگان سلولهای بنیادی تبریز تا به امروز از 1716 نفر داوطلب ثبت نام کرده است. وآخرین اهدای سلولهای مغز استخوان غیرخویشاوندی توسط یک جوان 35 ساله اهل شهرستان اسکو در این مرکز انجام شده که ایشان از قبل در سامانه HLA برای اهداء مغز استخوان اعلام آمادگی کرده بود و با توجه به همخوانی سلولهای بنیادین وی و فرد گیرنده (فرد 40 ساله مبتلا به لوسمی و اهل تهران)نهایتا در روزهای اخیر موفق به اهدای مغز استخوان خود شد.