دومین عمل آدرنالکتومی لاپاراسکوپی موفقیت آمیز شمالغرب کشور در تبریز انجام شد
دومیـن عمـل آدرنالکتومـی لاپاراسـکوپی شـمالغرب کشـور در بیمارسـتان امـام رضـا (ع) تبریز با موفقیـت انجـام یافـت. دکتر علیرضا فرشـی، متخصـص اورولوژی، فلوشـیپ اندویورولوژی و لاپاراسـکوپی بیمارسـتان امـام رضا (ع) در تشـریح این مطلب اظهار کرد: در بدن انسـان دو غـده فـوق کلیـوی وجـود دارد که هر کدام بـر روی یک کلیـه قـرار دارد که نقش مهمـی در تولید هورمون هـا و برقراری تعـادل بدن برعهـده دارند.
وی ادامـه داد: گاهـا تومورهایـی در داخـل غـدد فـوق کلیوی ایجاد می شـود که سـبب ترشـح بیش از اندازه هورمون ها و نهایتا ابتلاء به فشـارخون غیرقابل کنترل مـی شـود که بسـیار خطرنـاک و غیرقابـل درمان می باشد.
فرشـی تصریح کرد: فشارخون غیرقابل کنترل در مـدت کوتاهی باعث نارسـایی ارگان های حیاتی نظیر قلـب، کلیه و در برخی موارد حتی سـبب بروز سـکته قلبی یـا مغزی می شـود.
این متخصص اورولوژی اضافه کرد: در گذشته پزشکان پـس از شناسـایی ایـن اختلال بـا جراحی باز اقـدام به برداشـتن تومورهـا مـی کردند امـا در دهه هـای اخیر بـه مدد پیشـرفت های علمـی و تکنولوژیـک جراحی، روش لاپاراسـکوپی جایگزین جراحی باز شده است.
وی بـا تاکیـد بـر اینکـه در روش لاپاراسـکوپی عوارض ناشـی از جراحـی باز وجود نـدارد، گفت: لاپاراسـکوپی از داخـل شـکم متـداول تریـن روش در دنیا می باشـد امـا امروزه لاپاراسـکوپی اتروپریتـوان یا ( خلف صفاقی) در برخی از کشـورها انجام می شـود که در مقایسـه با لاپاراسـکوپی از داخل شـکم سخت تر است، چرا که در ایـن روش فضـا اندک می باشـد بنابراین دسترسـی به ارگان مدنظـر به سـختی ممکن می شـود لـذا مهارت جراح پیش شـرط انجـام چنین جراحی اسـت .
فرشـی کاهـش عـوارض حیـن عمـل و دوران نقاهت بسـیار کوتاه را از جمله مزایای لاپاراسکوپی اتروپریتوان عنـوان کـرد و افـزود: عـدم تماس بـا اندام هـای داخل شـکم نظیـر روده هـا، کبـد و طحـال سـبب کاهـش خطـرات حیـن عمل می شـود.
وی خاطر نشـان کرد: این جراحی در دنیا به نام اکسـی ژن غـده آدرنـال با روش لاپاراسـکوپی یـا آدرنالکتومی لاپاراسکوپی شناخته می شـود. این روش لاپاراسکوپی در صورت مهیا بودن امکانات روشـی انتخابی اسـت.
متخصص اورولوژی بیمارستان امام رضا (ع) تبریز ادامه داد: ایـن دومیـن بیمـاری بـود که بـا ایـن روش در این بیمارسـتان و نیز در شمالغرب کشـور جراحی شد. در این روش غده فوق کلیوی دچار نارسـایی از بدن بیمار خارج می شـود و با توجه به وجود دو غده فوق کلیوی در بـدن هر انسـان، غده باقیمانده عملکرد غـده خارج شـده را نیز جبـران می کند.
وی تصریح کرد: لاپاراسـکوپی را از قسمت خلف شکم ایـن بیمـار آغـاز کردیـم و پـس از جـدا سـازی کامل آدرنـال، تومـور بصـورت یکدسـت از بدن بیمـار خارج شد.
فرشـی با تاکید بر اینکه وضعیت بیمار بعـد از جراجی بسـیار مناسـب اسـت، افزود: حال عمومی بیمار خوب می باشد و 8 ساعت پس از جراحی ترخیص شد و می توانـد در کمترین زمان ممکن به فعالیت هـای روزمره خود بازگردد.
وی در خصوص روش های تشـخیص این بیماری نیز گفت: با تصویربرداری (سـونوگرافی و سـی تـی اسـکن) و آزمایشـات تخصصی براحتی مـی توان انـواع این بیماری را تشـخیص و در ادامه اقدامـات الزم را جهت درمان آنها انجـام داد.
متخصص اورولوژی بیمارسـتان امام رضـا (ع) تبریز در خاتمه توضیح داد: علت بروز سکته های قلبی و مغزی و فشـارخون باال در سـنین پایین نیازمند بررسی بیشتری است و برخـی از این بیماران به درمان های دارویی پاسـخ نمی دهنـد. در اینگونه موارد پزشـک بـا بررسـی هـای کامل تـر پی به علـت اصلی بیمـاری خواهـد برد و بـا جراحی می توانـد بیمار خود را درمان کند.