تاریخ : سه شنبه 11 دي 1403
کد 1362

چالش های برنامه ریزی برای آمادگی آزمایشگاهی در شرایط فوریت و بلایا

پنجم دیماه؛ آغاز هفته آمادگی پاسخ آزمایشگاهی به فوریت ها و بلایا

 
بنا به گزارش روابط عمومی مرکز آموزشی درمانی و تحقیقاتی امام رضا (ع) تبریز دکتر توحید کاظمی به مناسبت پنجم دی ماه؛ آغاز هفته آمادگی پاسخ آزمایشگاهی به فوریت ها و بلایا با اشاره به اهمیت اتخاذ تدابير لازم جهت واكنش مناسب و سريع در زمان وقوع بحران، فوريت ها و بلايا گفت : نقش و جایگاه سیستم آزمایشگاهی مرکز و خدمات آن در مراحل مختلف فوریت ها و بلایا و اهمیت ایجاد و حفظ آمادگی برای پیشگیری از توقف و اختلال در ارائه خدمات آزمایشگاهی ضروری است.
 
رئیس آزمایشگاه مرکزی بیمارستان امام رضا (ع) بیان کرد: واحد آزمایشگاه تشخیص طبی به عنوان یک بازوی تشخیصی و پاراکلینیکی مهم در مراکز درمانی ایفای نقش می کندو  به دلیل پیشرفت های روز افزون در معرفی مارکرهای تشخیصی و نیز تجهیزات آزمایشگاهی مربوطه، روز به روز به اهمیت این امر افزوده می شود. واحد آزمایشگاه مرکز امام رضا(ع) با دارا بودن بخش های مختلف شامل بیوشیمی، سرولوژی، هورمون شناسی و ایمنی شناسی عملی، هماتولوژی، بانک خون، میکروب شناسی، تشخیص مولکولی، و بخش گازهای خونی و نیز آزمایشگاه اورژانس بصورت سه شیفت کاری و در تمام ایام به ارائه خدمات تشخیصی می پردازد.
 
دکتر کاظمی با توصیف اینکه: خدمات آزمایشگاهی ارائه شده در واحد آزمایشگاه مرکز شامل آزمایشات روتین بوده و در بین آنها نیز خدماتی بصورت اورژانسی ارائه می گردد افزود: این واحد در مواقع بحرانی بدون ایجاد وقفه قادر به ارائه خدمات آزمایشگاهی درخواستی از همکاران محترم بالینی می باشد.  شاهد این ادعا، ایفای نقش بی بدیل تشخیص آزمایشگاهی در دوران پاندمی کرونا می باشد که دوشادوش واحدهای دیگر مرکز در تشخیص و پیگیری درمان بیماران به ارائه خدمات پرداخت. تجربه حاصل از این رویداد، همچنان قابل استفاده در موارد بحرانی مشابه از جمله همه گیری ها و نیز حتی در بحران های طبیعی و نیز حوادثی می باشد .که نیاز به همکاری و هماهنگی بین بخشی جهت ارائه خدمات آزمایشگاهی می باشد.