در مرکز امام رضا(ع) تبریز ارزیابی وضعیت تغذیه، تنظیمرژیم غذایی و درمانی مناسب و مورد نیاز به صورت کاملاً شخصیسازی شده برای بیماران و منطبق بر اصول بهروز علوم تغذیه و رژیمدرمانی صورت می گیرد و توصیههای تغذیهای داده میشود.
به گزارش روابط عمومی مرکز آموزشی درمانی امام رضا(ع) دکتر علی طریقت اسفنجانی گفت: مرکز آموزشی، درمانی و تحقیقاتی امام رضا (ع) تبریز با استفاده از نیروهای مجرب، توانمند خود مرکز و نیز همکاری اعضای هیئت علمی و اساتید دانشکدهی تغذیه و علوم غذایی دانشگاه به صورت شبانهروزی در خدمترسانی به بیماران نیازمند خدمات تغذیه و رژیمدرمانی فعالیت میکند.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تبریز افزود: برای بیماران مراجعه کننده به درمانگاه بیمارستان و نیز بیماران بستری در بخشهای مختلف اعم از بخشهای ویژه و غیرویژه، براساس تشخیص و ارجاع پزشکان معالج ؛ ارزیابی وضعیت تغذیه، تنظیمرژیم غذایی و درمانی مناسب و مورد نیاز به صورت کاملاً شخصیسازی شده و منطبق بر اصول بهروز علوم تغذیه و رژیمدرمانی صورت می گیرد و توصیههای تغذیهای داده میشود. کارشناسان علوم تغذیه و تغذیهی بالینی و اساتید دانشکدهی تغذیه (اعضای هیئت علمی گروه تغذیهی بالینی) به صورت منظم بیماران بستری مرکز امام رضا(ع) را ویزیت نموده و در خصوص غذا، تغذیه و رژیم غذایی راهنمائی میکنند.
این استاد دانشگاه با بیان اینکه تعداد مشاوره های تغذیه در بخشهای مختلف این بیمارستان نسبت به سال قبل افزایش داشته است افزود: یکی از خدمات منحصر به فرد این بیمارستان که به احتمال قریب به یقین در هیچ بیمارستان خصوصی و دولتی کشور بدین شکل عمل نمیشود اینست که به فرد، فرد بیماران بستری که مورد مشاورهی تغذیه و رژیمدرمانی قرار میگیرند اعم از نوع تغذیه (خوراکی دهانی، و تغذیهی لولهای)، در واحد خدمات غذائی، براساس رژیمغذایی تنظیم شده توسط مشاوران تغذیه و زیر نظر کارشناسان تغذیه، مواد غذایی و غذاهای مورد نیاز خریداری، آماده و سرو میشود.
دکتر طریقت اظهار داشت: درخواست مشاورهی تغذیه توسط پزشکان معالج بیشتر برای بیماران دیابتی، سرطانی، پرفشاری خون، بیماران قلبی عروقی، ریوی، بیماران جراحی شده، بیماران کلیوی و تمام بیمارانی که به هر دلیل نیازمند حمایت تغذیهای هستند، صورت میگیرد. از حدود 6 ماه گذشته پیگیری بیماران مشاوره شده نیز به صورت خیلی جدیتر و برنامهریزی شدهتر از قبل، توسط مسئولین واحد تغذیهی بیمارستان در دستور کار قرار گرفته و دنبال میشود. علیرغم پیشرفتهای چشمگیر صورت گرفته در امر مشاورهی تغذیه و رژیمدرمانی بیماران، جهت اطمینان از اثربخشی خدمات تغذیهای و نیز پوشش کامل خدمات مشاورهی تغذیهای بیماران بستری، حمایتهای بیشتر مسئولین و نیز اساتید معالج از نظر تشخیص، ارجاع و پیگیری ضرورت دارد.