تاریخ : پنجشنبه 12 مهر 1403
کد 1269

دکتر علی حسین زینال زاده در روز جهانی سالمند عنوان کرد:

کلینیک تخصصی بیمارستان امام رضا(ع)تبریز خدمات مختلفی برای سالمندان ارائه می کند.

ترویج سالمندی فعال به عنوان یک راهکار اساسی برای پیشگیری از بیماری‌ها و حفظ سلامت فیزیکی و روانی افراد سالمند بسیار ضروری است.

به گزارش روابط عمومی مرکز آموزشی درمانی امام رضا (ع) تبریز دکتر علی حسین زینال زاده ضمن اعلام اینکه شعارجهانی امسال با عنوان "سالمندی فعال، فردایی برای همه  "  انتخاب شده است گفت : افراد سالمندی که به سالمندی فعال اهمیت می‌دهند، معمولاً از بیماری‌های مزمن کمتری رنج می‌برند و در کل از کیفیت زندگی بهتری برخوردارند. . بنابراین، ترویج سالمندی فعال به عنوان یک راهکار اساسی برای پیشگیری از بیماری‌ها و حفظ سلامت فیزیکی و روانی افراد سالمند بسیار ضروری است.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تبریز افزود: با توجه به رشد جمعیت  افراد سالمند در ایران بویژه در استان آذربایجان شرقی  بهبود سلامت و فعالیت فیزیکی افراد سالمند از طریق ارایه خدمات بهداشتی درمانی استاندارد  امری حیاتی است. سالمندی فعال شامل مجموعه اقداماتی است که هدف آن تشویق افراد سالمند به حفظ سلامت و انجام فعالیت‌های روزانه و ورزشی است. این اقدامات شامل مصرف یک تغذیه سالم، ورزش منظم، روانشناسی مثبت و انجام فعالیت‌های اجتماعی و فرهنگی می‌شود.

دکتر زینال زاده فلوشیپ طب سالمندان با بیان اینکه طب سالمندان یک رشته ی تخصصی بالینی پزشکی است که جهت پیشگیری، ارزیابی، تشخیص، درمان و پیگیری بیماریهای سالمندان فعالیت دارد گفت: کلینیک تخصصی بیمارستان امام رضا(ع)تبریز خدمات مختلفی برای سالمندان ارائه می کند.

وی ادامه داد: خدمات پیشگیری، ارزیابی، تشخیص، درمان و پیگیری بیماریهای  مختلف  برای افراد سالمند   در این درمانگاه ارایه می شود. متخصص این رشته، بیمار را از نظر ابتلا به کلیه بیماری های شایع وابسته به سن از جمله پرفشاری خون، آرتریت، مشکلات شناختی و حافظه مانند آلزایمر ، افسردگی ، دلیریوم، بی اختیاری، ارزیابی عملکردی و محیط زندگی و سایر نیازها بررسی و غربالگری می‌کند و ضمن ارزیابی داروهای مصرفی و بررسی تداخلات دارویی، برای درمان سالمند تصمیم لازم را اخذ می‌نماید.  

شایان ذکر است: سیاستهای وزارت بهداشت در حیطه تکریم سالمندان، حفظ و ارتقاء سلامت سالمندان از جنبه های مختلف جسمی و روانی و اجتماعی ، به تعویق انداختن وابستگی و ناتوانی، برخورداری سالمندان از سلامت روانشناختی، حفظ نشاط و سرزندگی و مشارکت آنان در جامعه است که بسیار باارزش می باشد.