تغذیه

معرفي بخش تغذيه مركز آموزشي، درماني و تحقیقاتی امام رضا (ع) تبريز

دسترسی به غذای سالم و باکیفیت، حق هر انسانی است. خدمات غذایی و مراقبت‌های تغذیه‌ای مناسب در بیمارستان، در بهبود بیماران اثرات مفید و انکارپذیری دارد. ابتلاء بیماران بستری به سوءتغذیه، غیرقابل قبول است و منجر به افزایش مدت اقامت بیمارن در بیمارستان، طولانی شدن مدت بازتوانی و هزینه‌های غیرضروری برای مراقبت‌های بیمار خواهد شد. غذای ارائه شده در بیمارستان ضمن تأمین نیازهای فیزیولوژی، جنبه‌ی درمانی دارد. یکی از اجزای اساسی در مدیریت خدمات غذایی بیمارستان، رضایت بیماران بستری است که خود اجزاء متعدد و پیچیده‌ای دارد.
بخش تغذیه یکی از اجزاء لاینفک بیمارستان است که شامل دو واحد مستقل 1- مشاوره‌ی تغذیه و رژیم درمانی (مشاوره بیماران بستری در بخش‌ها و سرپایی در کلینیک) و 2- خدمات غذایی (برنامه‌ریزی و کنترل مواد غذایی خریداری شده، انتقال موادغذایی خام یا فرآوری شده، انبارداری، آماده سازی، طبخ، نگهداری غذای آماده، توزیع غذاهای اصلی و میان وعده‌های غذایی، بوفه‌ی مواد غذایی و سالن‌های سرو غذا) با کارشناسان مستقل بوده و وظایف این دو واحد را به عهده دارد.
با توجه به این که تصویب و ابلاغ دستورالعمل اجرایی بخش تغذیه‌ی مراکز آموزشی و درمانی و تفکیک آن به دو واحد مستقل در سال 1397 صورت گرفته است، کارشناسان تغذیه‌ی مرکز کماکان و همزمان؛ البته با برنامه‌ریزی دقیق؛ وظایف هردو واحد یعنی مربوط به خدمات غذایی و مشاوره‌های تغذیه و رژیم درمانی را انجام می‌دهند.
ادامه مطلب



 
                                      
محتوای آموزشی تغذیه ای                                         چارت سازمانی

 

 
  • نوشته شده
  • توسط خسرو آقاپور مرکز آموزشی و درمانی امام رضا
  • ویرایش شده
  • توسط مریم حسن خانی
  • تعداد بازدید : 9541