بخش طب تسکینی و درد
تعریف: طب تسکینی رویکردی تخصصی برای بهبود کیفیت زندگی بیمار صعب العلاج و خانواده اش می باشد که به همراه درمان اولیه به آنها کمک می کند تا استرس بیماری و مشکلات ناشی از آن کاهش یابد و کیفیت زندگی برای بیمار و بستگان آنان تا آخرین لحظه عمر زندگی مطلوب شود.
مراقبتهای تسکینی یک تیم آموزش دیده تخصصی از پزشکان، پرستاران و سایر تخصص ها بوده که در یک مجموعه باهم تعامل دارند و هدف آنها ایجاد یک لایه حمایتی اضافی برای بیماران و بستگان شان میباشد. مراقبت های تسکینی بر پایه نیاز بیمار بوده و به پیش آگهی بیماران تمرکز نمیکند. و برای تمام سنین در هر مرحله ای از بیماریهای جدی مناسب بوده و در کنار درمانهای معمول میتواند بکار گرفته شود.
بهبود کیفیت زندگی: تیم طب تسکینی روی افزایش کیفیت زندگی تمرکز میکند. و بیشتر تلاش آنها روی کاهش استرس و سمپتومهای آزار دهنده در طول بیماری های صعب العلاج مثل سرطان، نارسایی قلبی پیشرفته، بیماریهای انسدادی و مزمن ریوی پیشرفته، بیماری های کلیوی پیشرفته ، آلزایمر، پارکینسون، آمیوتروفی لترال اسکلروزیس و... میباشد.
هدف طب تسکینی: کاهش رنج بیمار و فراهم نمودن بهترین کیفیت ممکن زندگی برای بیمار و وا بستگان شان میباشد. این سمپتومهای آزار دهنده شامل : درد، افسردگی، تنگی نفس، خستگی ، یبوست، تهوع ، بی اشتهایی، بیخوابی و اضطراب... است. بیمارانی که مراقبت های طب تسکینی را دریافت میکنند نسبت به بقیه از طول عمر طولانی تری بهره مند میشوند.
کارکنان بخش طب تسکینی و درد: شامل بر چهار نفر متخصص طب تسکینی - اینترونشنالیست درد، شش نفر پرستار، یک نفر مددکار اجتماعی ، یک نفر متخصص تغذیه و یکنفر فیزیوتراپیست میباشد. همچنین یک نفر سایکوسوماتیست ، رادیاسیون – انکولوژیست و فارماسیسیت بالینی به عنوان مشاور برای موارد مشکل همکاری میکنند.
بخش ما در مرکز آموزشی درمانی امام رضا ، که یک مرکز ارجاعی شمال غرب کشور میباشد، قرار گرفته است. که شامل چهار اتاق عمومی و یک اتاق ایزوله {مجموعا ۱۲ تخت} در مساحت ۲۲۰ متر مربع ، بعلاوه درمانگاههای مولتی دیسیپلینر جداگانه است. همزمان یک اتاق عمل برای انجام پروسیجرهای تداخلی درد در اتاق عمل اختصاص یافته است.
دکتر داود آقا محمدی
رییس بخش